Sözlük Azeri Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Azeri Kime Denir?

Azeri Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Azeri Kime Denir?

22.09.2021 - 01:17 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde bulunan uluslar ve devletlerin vatandaşları kendilerine has isimler ile anılmaktadır. Örneğin; Türkler, Araplar, Slavlar gibi. Bu ırk isimlerinden bir tanesi de Azeri ismidir. Peki, Azeri ne demektir? Azeri diye hangi ülkenin vatandaşları kast edilmektedir? Azeriler nerede yaşamaktadır? Azeriler köken olarak hangi ulusun adı ile anılmaktadır? İşte, Azeriler ve sahip olukları uluslarına ait detaylar.

Azeri Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Azeri Kime Denir

 Azeriler, Türk ulusunun bir koludur. Daha çok Azerbaycan ülkesinde yaşayan Azeriler, diğer Türk devletlerinde ve Avrupa'da da yaşarlar. Türkiye'de de yaşayan birçok Azeri vatandaş bulunmaktadır. TDK, Azeri kelimesi hakkında açıklamada bulunmuştur. 

Haberin Devamı

 Azeri Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Azeri, Azerbaycan'da yaşayan Türk halkına verilen bir isimdir. Türk Dil Kurumunda Azeri hakkında açıklamalar yer almaktadır. TDK'de geçen Azeri kelimesinin anlamı Azerbaycan Türkü olarak bilinmektedir.

 Azeri Kime Denir?

 Azeri kelimesi köken olarak Farsçada geçen Azer kelimesi ile Arapça -i takısının gelmesi ile oluşmaktadır. Anlam olarak Azeri özel anlamlı bir kelimedir. Azerbaycan Türklerinden olan kişilere Azeri adı verilmektedir. Köken olarak bakıldığında Azerilerde Türk ulusuna mensup vatandaşlardır.