Sözlük Başıboş Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Başıboş Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Başıboş Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Başıboş Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

15.09.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Türkçe dilbilgisi açısından çok zengin bir yapıya sahiptir. Bazı sözcüklerin yazılışları hatalı yapılmaktadır. Bu bakımdan Türk Dil Kurumu olan TDK sözcüklerin doğru yazılımı konusunda araştırmalar yaparak doğrularını yayınlamaktadır. Başıboş sözcüğü çok kullanılan ve hatalı yazılışa açık kelimeler arasında yer almaktadır. Başı boş ayrı yazılması hatalıdır. Doğrusu birleşik olarak yazılmasıdır. Başıboş TDK' ya uygun yazım şekli olarak kabul edilmiştir. İşte, merak edilenler.

Başıboş Nasıl Yazılır Tdkya Göre Başıboş Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Başıboş sözcüğü hiçbir yere veya zamana bağlı olmayan anlamında kullanılmaktadır. Dolayısıyla başıboş kelimesi kullanılırken mutlaka bir cins isim yanına eklenmeli ve niteleme yapılmalıdır.

Haberin Devamı

 Başıboş Nasıl Yazılır?

 Başı boş ayrık yazılması hatalıdır. Başıboş birleşik yazılmalıdır. Örnek vermek gerekirse, Sokaklarda başıboş kedi ve köpekler var.

 TDK'ya Göre Başıboş Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

 Sözcüklerin ayrı mı yoksa birleşik mi yazılacağı sürekli karıştırılan dilbilgisi türleri arasında yer almaktadır. Her ne kadar iki ayrı anlamı olan sözcükler ayrı yazılsa da bazı kalıplaşmış kelimeler bitişik yazılışı doğru kabul edilmektedir. Başıboş sözcüğü de bitişik yazılması gereken kelimeler arasında sayılmaktadır. TDK'ya göre başıboş sözcüğü birleşik yazılmalıdır.