Sözlük Belirtke Nedir? Belirtke Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Belirtke Nedir? Belirtke Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

21.10.2021 - 23:57 | Son Güncellenme:

Kelimeler, benzer anlama ya da zıt anlama sahip olabilir. Kişiler, kelimeleri doğru kullanabilmek ve anlam bakımından birbirinden ayırt edebilmek adına anlamlarını doğru biçimde öğrenmeleri gerekir. Bunun için internet üzerinde fazlaca araştırma yer almaktadır. Belirtke, anlamı merak edilen sözcüklerden yalnızca bir tanesidir. Belirtke nedir? Belirtke TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Belirtke Nedir Belirtke Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Belirtke, benzer anlamlar içeren ancak, farklı anlam açıklamalarına sahip olan bir kelimedir. Karşımıza çıkma durumuna göre ya da cümle içi kullanıl şekline göre anlamı belirlenebilir.

Belirtke Nedir?

Belirtke, ilk okunuşta anlaşılabileceği gibi bir şeyin belirtilmesine benzer bir anlam taşımaktadır. Bu sözcüğün ilk anlamı amblem ile benzerlik gösterir. Hatta belirtke için amblem ile eş anlamlı kelime diyebiliriz. Belirtke, gösterge demektir. Yani soyut bir durum ya da kavramın göstergesi, eşyası ve varlığı demektir.

Belirtke TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Belirtke, birkaç anlama sahiptir. Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan ilk anlamı soyut bir şeyin simgesi olan varlık şeklindedir. İkinci açıklama ise yapımcıların ürünlerini ayırt etmek için verdikleri isim ve simgedir.