Sözlük Betain Nedir, Faydaları Nelerdir? Betain Özellikleri Nelerdir?

Betain Nedir, Faydaları Nelerdir? Betain Özellikleri Nelerdir?

14.09.2021 - 02:01 | Son Güncellenme:

Betaine, vücut kompozisyonunu iyileştirme, kalp hastalıkları ile savaşma ve kas kazanımı ile yağ kaybını artırmaya yardımcı olma konusunda potansiyel faydaları olduğu gösterilen bir amino asittir. Bunun durumun ise, genellikle vücutta protein sentezini teşvik etme yeteneğinden kaynaklandığı düşünülüyor. Betain nedir, faydaları nelerdir sizler için derledik.

Betain Nedir, Faydaları Nelerdir Betain Özellikleri Nelerdir

Betain, Trimetilglisin olarak da bilinir. Son zamanlarda takviyeler ile çok daha popüler bir hale geliyor. Ama aslında yeni keşfedilen bir besin değildir.

Haberin Devamı

 Betain Nedir?

 Betain, farklı organların bir arada gerçekleştirdiği görevleri yerine getiren ve kas, kalp ve sindirim hastalıklarını önleyen önemli bir besin maddesidir. Bazen doktorlar, vücudumuzun düzgün bir şekilde çalışması için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyduğumuzu söyler. Aynı zamanda doktorlar sağlık sorunlarından kaçınmamız için bazı alışkanlıklar edinmemizi ve sağlıklı bir beslenme düzenini de takip etmemizi de tavsiye eder. Bu tarz konuşmalarda “betain adı verilen besin maddesinin” lafı sıkça geçer.

 Betain Faydaları Nelerdir?

Betain homosistein seviyelerinin düşürülmesine ve düzenlenmesine yardımcı olur. Vücudunuzda çok fazla homosistein bulunması nedeni ile oluşan hastalıkların önlenmesinden de sorumludur. Eğer vücudunuzda çok fazla homosistein varsa, Alzheimer’a, kalp krizine, kan pıhtılarına ya da felce neden olabilir.

Haberin Devamı

Karaciğer yağlanmasını önler. 

Sindirime katkı sağlar.

Betain Özellikleri Nelerdir?

Sindirim sistemi sorunlarını en aza indirir. İyi bir sindirim için gerekli olan asit seviyesini düzenler.

Kas dayanıklılığını ve kuvvetini arttırır.

Metiller sayesinde daha sağlıklı damarlara sahip olabilirsiniz.