Sözlük Bollinger Bandı Nedir, Nasıl Yorumlanır? Bollinger Bantları Nasıl Kullanılır?

Bollinger Bandı Nedir, Nasıl Yorumlanır? Bollinger Bantları Nasıl Kullanılır?

21.07.2022 - 15:22 | Son Güncellenme:

Bollinger bandı, yatırım ürünlerinin düşüş ve çıkış sinyalleriyle yatırımcıya destek olan bir teknik analiz sistemidir. Bollinger bantları olağan fiyat analizlerini göstermektedir. Bant sınırlarını aşan fiyatlar olağan dışı sayılmaktadır. Bollinger bandı, üst, alt ve orta olarak tanımlanan eğrilerden oluşmaktadır. Bollinger bandı nedir, nasıl yorumlanır? Bollinger bantları nasıl kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Bollinger Bandı Nedir, Nasıl Yorumlanır Bollinger Bantları Nasıl Kullanılır

Bollinger bandı, finansal piyasa analizlerinin teknik olarak değerlendirilmesi demektir. Bollinger bantları finans sektöründe fiyatların düşüş ve çıkış sinyallerini analiz eden sistem olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Bollinger Bandı Nedir, Nasıl Yorumlanır?

 Bollinger bandı, finans piyasalarının teknik analiz yöntemidir. Olağan fiyat analizlerini değerlendiren sisteme göre Bollinger bandı dışına çıkan fiyatlar olağandışı sayılmaktadır. Bollinger bandı yorumu, alt, üst ve orta seviye şeklinde yapılmaktadır. Yükseliş Trendinin devam etmesi için fiyatların üst Bollinger bandını geçmesi gerekmektedir. Fiyatlarda düşüş gözlemleniyorsa Orta Bollinger bandının aşağı yönelmesi gözlemlenecektir. Bollinger bandında fiyatlar orta bandın üstüne çıkışı ise yükseliş olarak yorumlanmaktadır.

 Bollinger Bantları Nasıl Kullanılır?

 Bollinger bantları, yatırımcılar için alım satım sinyalleri üretmektedir. Bollinger bantları yatırımcılar için büyük avantajlar sağlamaktadır. Bunlar, fiyat hareketleri volatilitesi, hedef fiyatlar, finans piyasalarının dip ve tepe seviyeleri konusunda sinyal üretmektedir. Yine fiyat hedefleri ve fiyat sıkışmaları uyarısı olarak bilinmektedir.