Sözlük Cilve Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Cilve Yapmak Neye Denir?

Cilve Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Cilve Yapmak Neye Denir?

23.05.2022 - 15:06 | Son Güncellenme:

Cilve kelimesi çoğunlukla kadınlar için kullanılan bir kelimedir. Kullanılan güzel kelimeler genel olarak cilve kelimesi altında toplanmaktadır. Kadınların söylediği güzel kelimeler ve davranışlar birer cilve olarak karşımıza çıkmaktadır. Sanılanın aksine cilve kelimesi güzel anlam taşıyan bir kelime olmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Cilve Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Cilve Yapmak Neye Denir

 Cilve, kadınların erkekler için yaptığı güzel davranışlara verilen isimdir. Kadınlar erkeklerin ilgisini çekmek için cilveye başvurmaktadır. Güzel kelimeler söyleyerek ve erkeklerin hoşuna gidecek hareketlerde bulunarak cilve yapmaktadır.

Haberin Devamı

 Cilve Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Cilve, kadınların yaptığı güzel davranışları için kullanılan bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlar tatlı ve sevimli davranışlarda bulunarak erkeklerin ilgisini çekmeye çalışmaktadır. Bu da cilve olarak adlandırılmaktadır. Cilve yapmak kelimesi de aynı anlamı taşımaktadır.

 Cilve kelimesi TDK sözlüğünde kadınların yaptığı hoş davranışlar anlamına gelmektedir. Ayrıca kadınların erkekler için kullandığı tatlı sözcükler anlamına da gelmektedir. Sözlükte cinsellik konusu hakkında bir anlam taşımaktadır. Hoş bir anlamı bulunmaktadır.

 Cilve Yapmak Neye Denir?

 Kadınların bulunduğu hoş davranışlara cilve yapmak denmektedir. Bir erkeğe cilve yapılmaktadır. O erkeğe karşı güzel davranışlarda bulunmak ve güzel sözler söylemek cilve yapmaktır. Cilve yapmak kadınların olduğundan daha sevimli görünmesine yol açmaktadır.