Sözlük Cıncık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Cıncık Hangi Yöreye Ait?

Cıncık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Cıncık Hangi Yöreye Ait?

16.09.2021 - 14:46 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta kullanılan sözcüklerin anlamları elbette bilinmektedir. Fakat ilk kez rast gelinen ya da daha sık işitilen ancak manası bilinmeyen kelimeler de olabilmektedir. Böyle durumlarda bu sözcüklerin anlamı merak edilmektedir. İşte cıncık sözcüğü de böyle bir kelimedir. Sizler için cıncık kelimesi hakkında yararlı bilgileri detayları ile derledik.

Cıncık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Cıncık Hangi Yöreye Ait

Cıncık, genellikle porselen ve cam gibi mamullerden yapılmış eşyaların kırık parçalarına verilen isim olarak bilinse de farklı anlamlarda da kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

 Cıncık Ne Demek?

 Cıncık sözcüğünün birden fazla anlamı bulunmaktadır. Ayrıca argoda da kullanılan bir sözcük olan cıncık sözcüğü ülkemizin bir yöresinde yaygın biçimde kullanılır.

 TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Bir sözcüğün manası bilinmediğinde değişik mecralarda anlamı araştırılabilir. Fakat en güvenilir ve resmi kaynak TDK sözlüğüdür. Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıldığında ise cıncık kelimesi şu şekilde açıklanmaktadır

Bilye

Tabak, bardak, şişe, kadeh gibi sırçadan ya da porselenden yapılan şeyler, züccaciye

Cıncık Hangi Yöreye Ait?

 Cıncık sözcüğü argoda cam ve cam parçası anlamında da kullanılır. Bunun yanında cıncık sözcüğü Adana yöresinde yaygın bir şekilde züccaciye yerine kullanılır. Hatta züccaciyeye de cıncıkçı denir.