Sözlük Dekatlon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Dekatlon Yarışı Nasıl Yapılır?

Dekatlon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Dekatlon Yarışı Nasıl Yapılır?

14.09.2021 - 01:37 | Son Güncellenme:

Dilimizde pek çok kelimenin anlamı bilinse de bazı kelimeler yabancı dillerden Türkçeye geçtiği için anlamı bilinmeyebilir. Bu sebeple internetten ya da farklı kaynaklardan bilinmeyen kelimeler ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Dekatlon nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Dekatlon yarışı nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Dekatlon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Dekatlon Yarışı Nasıl Yapılır

Dekatlon kelimesinin anlamı da insanlar tarafından merak edilmektedir. Bu kelime günlük yaşamda duyabileceğimiz kelimelerden biridir. Özellikle Türk Dil Kurumuna göre anlamı ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

Haberin Devamı

 Dekatlon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Dekatlon kelimesi günlük yaşamda vatandaşların kullandığı kelimelerden biridir. Bu nedenle anlamı merak edilmektedir. Dekatlon kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiş kelimelerden biridir. 

 Türk Dil Kurumuna göre gülle atma, uzun atlama, yüksek atlama, cirit atma, sırıkla yüksek atlama, disk atma, 100, 400 ya da 1500 metre koşuları, engelli koşu gibi atletizm yarışmaları dekatlon olarak isimlendirilmektedir.

 Dekatlon Yarışı Nasıl Yapılır?

 Dekatlon, atletizmde özel bir branş olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu branşta 10 pist ve 10 saha yarışı bulunur. Dekatlon eski bir spor dalıdır. Antik Yunan dönemindeki pentatlon yarışları ile benzerlik göstermektedir. 

 Dekatlonda sporcular iki günde her gün 5 yarış olmak üzere toplamda 10 yarışa katılır. Kazanan yarışmacılar ise dünyanın en iyi atleti unvanı elde etmektedir. Dekatlon erkek atletlerin yaptığı bir spor dalıdır. Kadın atletlerinki ise heptatlon olarak isimlendirilmektedir. Heptatlonda ise 10 değil 7 yarış bulunmaktadır. Dünya Atletizm Şampiyonasında dekatlona da yer verilmektedir.