Sözlük Devirdaim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Devirdain Bozulursa Ne Olur?

Devirdaim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Devirdain Bozulursa Ne Olur?

15.09.2021 - 02:14 | Son Güncellenme:

Belirli alanlardaki işleyişi anlatmak için kullanılan birtakım terimler bulunmaktadır. Bu terimler ait olduğu alanla ilgili aksaklıkları ortaya çıkaran ifadeler olarak belirtilmektedir. Devirdaim kelimesi de bu anlamda ele alınması gereken kelimelerden biri olarak ele alınmaktadır. Bu kavram pek çok alanda kullanılmaktadır. Peki, devirdaim ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Devirdaim bozulursa ne olur? İşte, devirdaim hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan hususlar.

Devirdaim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Devirdain Bozulursa Ne Olur

Devirdaim kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olarak uzun yıllardan beri Türkçede kullanılmaktadır. Bu kelime herhangi bir sistemdeki dönüşü anlatmak için kullanılan bir kelime olarak bilinmektedir.

Devirdaim Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Devirdaim kelimesi motorda bulunan soğutma sıvısının motor su kanalları vasıtasıyla ve radyatörde dolaşmasını sağlayan sisteme verilen isim olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre devirdaim kelimesi sürekli ve tam olarak yapılan dönüş şeklinde açıklanmaktadır.

Devirdaim Bozulursa Ne Olur?

Devirdaim bozulursa araç motorunda hararetlenme meydana gelmektedir. Devirdaimi oluşturan parçaların eskimesi zamanla devirdaim pompasında su kaçaklarına neden olmaktadır. Devirdaim pompasının bakımının zamanında yaptırılması olası aksaklıkların önüne geçecektir.