Sözlük Egzajere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Egzajere Etmek Ne Demek?

Egzajere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Egzajere Etmek Ne Demek?

03.06.2022 - 14:21 | Son Güncellenme:

Egzajere tabiri, genellikle plaza dili olarak bilinen konuşma üslubunda yaygın olarak kullanılır. Fransızcadan geçen bu kelime gündelik konuşma dilinde yer almaz. Fransızca'da geçen exagérer kelimesi "abartmak" olarak karşılık bulur. Egzajere ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Egzajere etmek ne demek sizler için derledik.

Egzajere Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Egzajere Etmek Ne Demek

 Egzajere, Latince agger olarak geçen "küme, yığın" anlamındaki sözcükten türemiştir. Ex ön ekini alarak Egzajere halini almıştır.

Haberin Devamı

 Egzajere Ne Demek?

 Fransızca fiil olan kelime, Latince exaggerare "yığmak, biriktirmek, büyütmek" anlamındaki fiilinden alıntıdır. Türkçe karşılığı ise abartmak, mübalağa etmek anlamındadır. Kelimenin orijinali ise exagerer’dir. İngilizcede dilinde de exaggerate şeklinde yer edinmiştir. Günümüzde Egzajere, Egzajere etmek gibi yapılar ile Fransızca-Türkçe bileşik bir hal almıştır.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Egzajere kelimesi tek sözlük anlamı aşağıdaki gibidir;

 - Bir şeyi ve ya bir olayı olduğundan büyük, çok göstermek, abartmak.

 - Mübalağa, abartı, abartma

Egzajere Etmek Ne Demek?

Egzajere etmek, abartmak, mübalağa etmek anlamında kullanılır. Özellikle tıp dilinde çokça kullanılan kelimeler arasındadır. Bir kişiyi, bir durumu veya olayı normalden daha fazla, büyük yada nitelikli olarak göstermek demektir. Bu tabir, asılsız olabilecek bir olayın abartılıp yanlış bir bilgiye dönüşmesi durumunda da kullanılır.