Sözlük Elastik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Elastik Neye Denir?

Elastik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Elastik Neye Denir?

20.09.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Elastik kelimesi Fransızcadan Türkçeye geçmiş bir kelime olmaktadır. Elastik kelimesi özellikle esnek ve esneklik ifade edilen cümleler içerisinde sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Elastik ne demektir? Türk Dil kurumuna göre elastik kelimesinin sözlük anlamı nedir ve elastik neye denir? Elastik kelimesi nerelerde kullanılır sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Elastik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Elastik Neye Denir

Elastik kelimesi plastik kelimesi ile benzer bir kelime olup plastik gibi esnek bir madde anlamında kullanılan bir kelimedir. Elastan denilen bir maddenin plastik içerisinde kullanılması da plastiğin esnek olmasını sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Elastik Ne Demektir? 

 Elastik kelimesi çoğunlukla bazı maddelerin esneklik kabiliyetini ortaya çıkarmak için kullanılan bir kelime olmaktadır. Elastik esneklik anlamına gelir. Esneklik de madenin yapısal olarak kırılmayan yumuşak bir özelliği olarak bilinmektedir. 

 Türk Dil Kurumuna Göre Elastik Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 

 Türk Dil kurumuna göre elastik kelimesi yapısında esneklik barındıran ve esneme kabiliyeti yüksek olan anlamına gelmektedir. 

 Elastik Neye Denir? 

 Elastik esnek ve hareket kabiliyeti olan demektir. Sabit olmayan ve gerektiğinde esnetilebilen tüm cisimler için kullanılabilmektedir.