Sözlük Fetal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fetal Dönem Ne Zaman?

Fetal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fetal Dönem Ne Zaman?

13.01.2022 - 03:55 | Son Güncellenme:

Hamilelik dönemi için taşıdığı anlam ile beraber tıp alanında fetal kelimesi kullanılır. Bununla beraber pek çok kişinin merak ettiği kelimeler içerisinde yer alır. Peki, fetal ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Fetal dönem ne zaman tüm detayları ile derledik.

Fetal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Fetal Dönem Ne Zaman


Özellikle tıp alanında yaygın şekilde kullanılan sözcüklerden biri fetal kelimesidir. Aynı zamanda fetüs üzerinden ele alınır ve bu bağlamda ifade edilir. Hamilelik dönemi üzerinden taşıdığı anlam ile beraber belli bir dönemi gösterir.

Fetal Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman fetal kelimesi, ‘Fetüs ile ilgili olan,’ şeklinde anlatılır. Yani bununla beraber fetüsün diğer bir anlamı şeklinde ifade etmek mümkündür. Bu bağlamda fetüs ise hamilelik döneminde 3 aydan başlamak suretiyle doğuma kadar canlıya verilen ad olarak ön plana çıkmaktadır.

Özellikle bu yönüyle tıp alanında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Canlının özellikle anne karnında geçmiş olduğu farklı aylardaki evreler bu dönem içerisinde ele alınır.

Fetal Dönem Ne Zaman?

Üçüncü gebelik ayı ile beraber doğum anına kadar ana rahmindeki canlıya verilen isim verilen olarak bilinir. Bu durum aynı zamanda fetüs olarak da ifade edilmektedir. Özellikle bu dönem içerisinde embriyonal yapı üzerinden organların oluşumu süreci gerçekleşir. Tıp alanında bu dönem fetal ya da fetüs olarak ifade edilir ve duruma göre değerlendirilir