Sözlük Fikstür Ne Demek? Fikstür Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Fikstür Ne Demek? Fikstür Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

30.06.2022 - 03:43 | Son Güncellenme:

Belli zaman aralıkları içerisinde gerçekleşecek olan maç tarihleri fikstür olarak ifade edilir. Maçların saatleri ve günleri ile birlikte ne zaman oynanacak ana dair belirli bir tablodur. İşte fikstür kelimesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Fikstür Ne Demek Fikstür Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Fikstür kelimesi daha çok futbol maçları ya da diğer spor dalları için ele alınan bir tablodur. Bu tablo içerisinde hangi takımların birbiriyle oynadığı ve tarihleri yazar. Bu tarihler ligin başlangıcı ile sonuna kadar belirlenmiş olarak programa uyumlu biçimde devam eder.

Fikstür Ne Demek?

Farklı liglerde maçların belli ve değişmez tarihleri fikstür olarak bilinir. Hangi gün ve saat yapılacağına dair henüz lig başlamadan önce belirli tablo çizilir. Böylece futbol ile birlikte pek çok farklı spor dalı açısından, fikstürü uygun bir şekilde oyunlar oynanır.

Fikstür TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden değişik spor dalları için, oyunların değişmez belli tarihleri fikstür anlamına gelmektedir. Bu tarihler çok büyük olaylar olmadığı sürece herhangi bir şekilde değiştirilmez. Bu sayede programlı bir şekilde oyunlar baştan sona kadar devam eder ve lig, fikstür üzerinden sonlanır.