Sözlük Gar Ne Demek? Gar Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Gar Ne Demek? Gar Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

11.10.2021 - 12:02 | Son Güncellenme:

Şahsi araçlarının yanı sıra toplu taşıma araçlarını kullanan kişilerin daha çok bildiği ve bir yolculuk klasiği olan kelimelerden bir tanesi de gar kelimesidir. Gar, kelimesi dilimizde pek yaygın olarak kullanılmaktadır. Peki, gar nedir? Nereler bu isim ile adlandırılır? Gar olarak kullanılan yerlerin özellikleri nelerdir? İşte, dilimizde kullanılan gar kelimesinin anlamı ile TDK'de geçen gar kelimesinin detayları.

Gar Ne Demek Gar Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Gar kelimesi eskiden sadece trenler ile birlikte kullanılan bir kelime iken şimdilerde otobüsler içinde kullanılmaktadır. Otobüsler için kullanılan versiyonu otogar olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Gar Ne Demek?

 Gar kelimesi köken olarak Fransızca bir kelimedir ve Fransızcada "gare" olarak kullanılmaktadır. İngilizcede "garage" olan kullanılan bu kelimenin TDK'deki anlamı tren istasyonu anlamına gelen demir yolu ile yolculuk eden kişilerin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılandığı yerlerdir.

 Gar TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Gar, tren mola ve kalkış yerlerine verilen isimdir. Aynı zamanda otobüsler içinde kullanılan bu ifade, yolculuklarda ihtiyaçların karşılandığı yerlerdir. Yeme içme, lavabo, alış veriş gibi temel gereksinimler buralarda karşılanır. Aynı zamanda bilet satış noktaları da buralarda bulunur.