Sözlük Gökyüzü Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Gökyüzü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Gökyüzü Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Gökyüzü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

15.09.2022 - 16:47 | Son Güncellenme:

İki kelimenin bir araya gelmesi ile oluşan birleşik kelimeler genellikle yanlış yazılmaktadır. Bu kelimelerin bitişik mi ayrı mı yazılacağı bilinmemekle beraber sıklıkla hatalar yapılmaktadır. Bu kelimelerden birisi de gökyüzü kelimesidir. Gökyüzü kelimesi bitişik mi yoksa ayrı mı yazılır? Gökyüzü kelimesinin doğru yazılışını sizler için ayrıntıları ile derledik.

Gökyüzü Nasıl Yazılır Tdkya Göre Gökyüzü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

 Gökyüzü kelimesi günlük hayatta çok sık kullanılmaktadır. Fakat yazılışı üzerinden yapılan hatalar pek çok kişinin kafasını da karıştırmaktadır.

Haberin Devamı

 Gökyüzü Nasıl Yazılır?

 Gökyüzü kelimesi bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağı konusunda pek çok araştırma yapılmaktadır. Pek çok kişi ayrı yazılacağını düşünerek yazım hatasında bulunmaktadır. Kelimenin doğru yazılışı ise '' gökyüzü '' şeklinde bitişik olarak yazılmaktadır.

 TDK'ya Göre Gökyüzü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

 Türk Dil Kurumuna göre gökyüzü kelimesinin anlamı '' atmosferin gözle görülen bölümü '' şeklinde açıklanmaktadır. Kelimenin doğru yazılışı bitişik bir şekilde olmalıdır. Yazım yanlışı yapılan bu kelimenin doğru yazılışı cümle içerisinde şu şekilde açıklanmaktadır:

 - Bu gece gökyüzü rengi çok güzel. ( Doğru )

 - Gök yüzündeki bulutların rengi çok kotu. ( Yanlış )