Sözlük Gp Ne Demek, Açılımı Nedir? Tıpta Gp Kime Denir?

Gp Ne Demek, Açılımı Nedir? Tıpta Gp Kime Denir?

14.09.2022 - 16:30 | Son Güncellenme:

Tıp alanında sık geçen ifadelerden biri GP kısaltmasıdır. Bu kısaltmanın açılımı da general pratitioner olarak bilinmektedir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ile pratisyen hekimdir. Tıp alanında çalışan kişiler pratisyen hekim ifadesi ile adlandırılmaktadır. Hem sosyal güvenlik alanında hem de tıp alanında aile hekimi olarak da ifade edilen sözcük kısaltmalarından biridir. GP şeklinde tabir edilen bu kelime aile hekiminin bir diğer adı ve İngilizce kullanımıdır. GP ne demek, açılımı nedir ve tıpta GP kime denir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Gp Ne Demek, Açılımı Nedir Tıpta Gp Kime Denir

 GP terimi general pratitioner olarak ifade edilmektedir. Oldukça fazla kişinin ilgi duyduğu alanlardan biridir. Genel hekim ya da pratisyen hekim olarak da anlatılmaktadır. GP kelimesinin İngilizce açılımı general ptaritioner olarak bilinmektedir. Türkçe karşılığı ise pratisyen hekimdir. Adres ya da pasaport kaydı üzerinden kişilerin başvurdukları ve muayene oldukları aile hekimi olarak da ifade edilir. Çoğu kişi kimlik yeri kaydına göre sistem tarafından atanan GP doktoruna gitmektedir.

Haberin Devamı

 GP Ne Demek ve Açılımı Nedir?

 GP ifadesi general pratitioner olarak yorumlanmaktadır. Pratisyen hekim şeklinde de ifade edilen terimler arasına girmektedir. Genel olarak aile hekimi ifadesi ile eşleşmektedir. 

 Tıpta GP Kime Denir?

 Tıp oldukça geniş dalları bulunan alanlardan biridir. Tıpta GP aile hekimlerine verilen isimlerden biridir. Bir diğer adı ile pratisyen hekimler kişilerin nüfus kayıtlarının bulundukları hekimliklerde faaliyet göstermeyi sürdürmektedir.