Sözlük Hidiv Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Osmanlı'da Hidiv Kime Denir?

Hidiv Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Osmanlı'da Hidiv Kime Denir?

16.10.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Tarih derslerine bakıldığında günümüzde kullanılmayan birçok kelimenin olduğu görülmektedir. Tarihte yer alan kişilere veya unvanlara günümüze göre daha farklıdır. Osmanlı zamanında kullanılan hidiv kelimesi de bunlardan biridir. Hidiv ne demek? Hidiv kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Osmanlıda hidiv kime denir? Sizler için hidiv kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Hidiv Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Osmanlıda Hidiv Kime Denir

Hidiv kelimesi Osmanlıda Mısır valileri için kullanılmaktadır.

Hidiv Ne Demek?

Hidiv kelimesi dilimize Farsçadan girmiştir. Hidiv kelimesinin anlamı araştırıldığında Kavalılar’a mensup olan mısır valilerine verilen unvan olarak bilinmektedir. Hidiv unvanı babadan oğula geçen resmi bir unvan olarak bilinmektedir. Hidiv kelimesi Arapçada büyük vezir ya da baş vezir anlamlarında kullanılmaktadır.

Hidiv TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Hidiv kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir karşılık çıkmaktadır. Hidiv kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı Osmanlı Devleti'nde Kavalalı Mehmet Ali Paşa'dan sonra Mısır valilerine verilen unvan olarak verilmiştir.

Osmanlıda Hidiv Kime Denir?

Osmanlıda 1867 yılında verilen Hidiv unvanı mısır valilerine verilmektedir. Mısırda yaşayan Kavalı Mehmet Ali Paşa’dan başlayarak mısırda valilik yapan oğullarına torunlarına Hidiv denmekteymiş.