Sözlük Hun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hun Kimlere Denir?

Hun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hun Kimlere Denir?

16.10.2021 - 02:22 | Son Güncellenme:

Eski dönemlere bakıldığında hun kelimesi devlet isimlerinde oldukça sık geçmektedir. Hun kelimesinin devlet isimlerinde geçiyor olması insanlara kelimenin anlamını merak ettirmektedir. Hun kelimesi eskiden kimler için kullanılmıştır. Hun ne anlama gelmektedir? Hun kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Hun kelimesi kimler için kullanılmaktadır sizler için derledik.

Hun Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hun Kimlere Denir

Hun kelimesi kan anlamına geldiği gibi öldürme anlamına da gelmektedir.

Hun Ne Demek?

Hun kelimesi eski bir kelimedir. Hun kelimesi Farsça bir kelimedir. Hun kelimesinin anlamları için Osmanlıca sözlüklere bakılması gerekmektedir. Hun kelimesinin kan ve dem anlamı bulunmaktadır. Farsça olan hun kelimesinin öç, intikam ve öldürme anlamları da bulunmaktadır.

Hun Kelimesi TDK Sözlük Anlamı

Hun kelimesi dilimize Farsçadan geçmiş eski bir kelimedir. Hun kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında tek bir anlam çıkmaktadır. Hun kelimesi için TDK sözlüğünde çıkan karşılık kan kelimesidir.

Hun Kime Denir?

Tarihte yer alan hunlar kavimler göçünde roma imparatorluğunu istila edilmesine neden olmaları ile bilinmektedir. Kavimler göçünde roma imparatorluğunu istilasına neden olan göçebe kavimlere hunlar denmektedir.