Sözlük İktifa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İktifa Etmek Ne Demek?

İktifa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İktifa Etmek Ne Demek?

18.10.2021 - 03:18 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılan bazı kelimeler eskimiş sayılmaktadır. Eskimiş kelimeler çok nadir kullanıldığı için insanlar kelimelerin anlamını bilememektedir. Eskimiş kelimeler arasında iktifa kelimesi de bulunmaktadır. İktifa kelimesi kullanıldığında birçok insan bu kelimenin anlamını merak etmektedir. İktifa ne anlama gelmektedir? İktifa kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? İktifa etmek ne anlama gelmektedir? Sizler için iktifa kelimesinin anlamlarını derledik.

İktifa Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İktifa Etmek Ne Demek

İktifa kelimesi olandan fazlasını istememe onunla yetinme anlamlarında kullanılmaktadır.

İktifa Ne Demek?

İktifa kelimesi eskimiş bir kelimedir. İktifa kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir. İktifa kelimesinin birkaç çeşit anlamı bulunmaktadır. İktifa yetinme anlamına gelmektedir. İktifa kelime olduğu kadarını yeterli bulma, bulduğundan fazlasını istememe yani kâfi görme anlamları taşımaktadır.

İktifa TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İktifa kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir anlam çıkmaktadır. İktifa kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı yetinme olarak verilmiştir. TDK sözlüğünde iktifa kelimesi ile ilgili atasözleri, deyimler veya birleşik fiiller olarak iktifa etmek verilmiştir.

İktifa Etmek Ne Demek?

İktifa kelimesinin anlamı yetinme olarak bilinmektedir. İktifa etmek fiilinin anlamı yetinmek olarak verilmektedir.