Sözlük İmkan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Olanak Ne Demek?

İmkan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Olanak Ne Demek?

16.10.2021 - 02:47 | Son Güncellenme:

Dilimizde yer alan birçok eş anlamlı kelime bulunmaktadır. Eş anlamlı kelimeler cümlede birbirlerinin yerine koyulduğunda cümlenin anlamı değişmez fakat bazı insanlar kullanılan iki kelimenin de anlamını bilmeyebilir. İmkân ne anlama gelmektedir? İmkân kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Olanak ne anlama gelmektedir? Sizler için imkân ve olanak kelimesinin anlamlarını ve ne için kullanıldığını derledik.

İmkan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Olanak Ne Demek

İmkân kelimesi olanak kelimesi ile eş anlamlı kelimelerdir.

İmkân Ne Demek?

İmkân dilimize Arapçadan geçmiş ve günlük hayatta oldukça sık kullanılan bir kelimedir. İmkân kelimesinin karşılığı olarak genellikle olanak kelimesi verilmektedir. İmkân kelimesinin anlamı yararlanılan uygun şart ve durum olarak verilmektedir.

İmkân TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İmkân kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında tek karşılık çıkmaktadır. İmkân kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı yararlanılan uygun şart veya durum ve olanak olarak verilmiştir.

Olanak Ne Demek?

Olanak kelimesi TDK sözlüğüne bakıldığında tek karşılık çıkmaktadır. Olanak kelimesinin karşılığı imkân kelimesidir. İmkân kelimesi ve olanak kelimesi eş anlamlı kelimeler olarak verilmektedir. Olanak kelimesi de yararlanılan uygun şart anlamına gelmektedir.

Yazarlar