Sözlük Kaleydoskop Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kaleydoskop Ne İçin Kullanılır?

Kaleydoskop Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Kaleydoskop Ne İçin Kullanılır?

18.08.2021 - 12:55 | Son Güncellenme:

Eğlenceli bir yapısı olması ile beraber kaleydoskop pek çok kişinin merak ettiği konular arasında geliyor. Peki, kaleydoskop nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Kaleydoskop ne için kullanılır tüm detayları ile derledik.

Kaleydoskop Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Kaleydoskop Ne İçin Kullanılır

 Kaleydoskop Fransızca üzerinden Türkçe yerleşmiş olan ve taşıdığı anlam üzerinden merak edilen kelimelerden biridir. Aynı zamanda bir çeşit dürbün olarak da genel olarak ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Kaleydoskop Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Türk Dil Kurumu üzerinden kaleydoskop kelimesine bakıldığı zaman, ‘Çiçek dürbünü’ şeklinde ifade edilmektedir. Küçük isimler ile beraber farklı renkteki çeşitli biçimleri görüntü olarak ekrana yansıtan bir cihaz olarak da ifade etmek mümkün.

 Kaleydoskop Ne İçin Kullanılır?

 Genelde boru içinden yerleştirilmiş olan küçük cisimlerin ve görüntülerin oluşturduğu çeşitli biçimler, kaleydoskop üzerinden görüntülenir. Bu doğrultuda birçok değişik renk ön plana çıkar ve farklı şekiller harika bir görünüm oluştururlar. 7'den 70'e herkesin beğeneceği güzel bir eğlence aracı olarak da ön plana çıkmaktadır. Özellikle birçok değişik ve çok küçük cisimlerin rengarenk görünmesine olanak sağlamaktadır.