Sözlük Kapiş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kapiş Hangi Dilde?

Kapiş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kapiş Hangi Dilde?

28.05.2022 - 13:58 | Son Güncellenme:

Kapiş, dilimizde anlamak, kapmak demektir. İtalyanca bir sözcük olan Capere yani anlamak fiilinden türetilmiş ve dilimizde kullanılmaya başlanmıştır. Kapiş kelimesinin ne demek olduğu ile beraber TDK sözlük anlamını ve hangi dilde olduğunu ayrıntıları ile derledik.

Kapiş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kapiş Hangi Dilde

 Kapiş, İtalyanca Capere kelimesinden türemiş ve farklı dillerde kullanımına başlanmış bir kelimedir. Dilimize kapiş olan geçen Capere sözcüğü anlamak fiilinden türetilmiştir. Dilimizde ise kapiş anlamak ya da konuyu kapmak anlamında kullanılır.

Haberin Devamı

 Kapiş Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kapiş, kapmak ya da anlamak anlamına gelen bir kelimedir. Kapiş genelde anlamak olarak kullanılır ve insanlar birbirlerine kapiş diyerek anladın mı diye sorarlar. Özellikle dilimizde bu tarz kullanımlar bulunduğundan anlamlarını bilmek de konuşma dilini daha rahat anlamanızı sağlayabilir. İtalyanca bir sözcük olan Capere sözcüğünden türetilmiştir.

 Kapiş Hangi Dilde?

 Kapiş kelimesi dilimizde sık sık kullanılır ve bu nedenle anlamı merak edilir. Kapiş, İtalyanca bir kelime olan Capere sözcüğünden türetilmiştir. Capere kelime anlamı olarak anlamak demektir ve bundan dolayı anlamak fiilinden türemiştir. Dilimizde kapmak, anlamak anlamlarına gelir.