Sözlük Kapsam Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bir Şeyin Kapsamı Ne Anlama Gelir?

Kapsam Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bir Şeyin Kapsamı Ne Anlama Gelir?

29.05.2022 - 02:57 | Son Güncellenme:

Kapsamak, bir şeyi içine almak demektir. Dil devrimi ile birlikte yeniden hayata kazandırılan kapsam kelimesi, üst başlıklar ve temel konular için kullanılır. Örneğin kadraj bilgisi, oyunculuk, senaryo ve yönetmenlik, sinemanın kapsamında yer alır. Kapsam ve bir şeyin kapsamı sözcüklerini örneklerle derledik.

Kapsam Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Bir Şeyin Kapsamı Ne Anlama Gelir


Kapsama alanı dışında kalmak ifadesi genellikle telefonlar ve internet bağlantıları için kullanılır. Telefonun ve internetin çekmediği yerler, kapsam dışıdır.

Kapsam Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bir şeyin içerisinde yer alan her şey kapsam olarak nitelendirilir. Bu kelimenin yan anlamı ise içeriktir. Her kitabın bir kapsamı vardır. Örneğin tarih kitapları, yakın ya da uzak tarihte yaşanmış belli başlı olayları kapsar. Muhteva sözcüğü içerik ve kapsam ile eş anlamlıdır.

Bir şeyin Kapsamı Ne Anlama Gelir?

Bir konunun içerdiği tüm bilgiler, o şeyin kapsamı olarak nitelendirilir. Örneğin insan ilişkileri, duygular ve davranışlar, psikoloji biliminin kapsamındadır. Kafiye, redif, kıta, mısra ise şiir sanatının kapsamında olan terimlere örnek olarak gösterilebilir.

Örnek Cümle:

''Kapsam ile içlem birbirine benzese de farklı kavramlardır."