Sözlük Karargah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Karargah Bölüğü Ne İş Yapar, Kaç Kişi Olur?

Karargah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Karargah Bölüğü Ne İş Yapar, Kaç Kişi Olur?

20.10.2021 - 01:57 | Son Güncellenme:

Askerlik alanında kullanılan bir kelime olan karargah kelimesi bir birliğin bütün halde olduğunu ifade etmek için kullanılmaktadır. Karargah kelimesi diğer yandan askeri bir birliğin konakladığı geçici yer anlamına da gelmektedir. Karargah nedir ve Türk Dil kurumuna göre karargah kelimesinin sözlük anlamı nedir? Karargah böldüğü ne işe yarar ve kaç kişidir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Karargah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Karargah Bölüğü Ne İş Yapar, Kaç Kişi Olur


Karargah kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup Türkçeye sonradan dahil olan kelimeler arasında yer almaktadır.

Karargah Ne Demektir?

Karargah kelime manası karar verilen alan veya bölge olan karargah kelimesi güncel olarak askeri bir terim olarak kullanılmaktadır. Askeri bir terim olarak bir birliğin tamamına veya birliğin bulunduğu geçici alana karargah adı verilmektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Karargah Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre karargah kelimesi bir askeri birlik veya kurumun tümünü ifade etmek için kullanılır. Askeri bir terim olarak bir birliğin geçici olarak konakladığı yeri ifade etmektedir.

Karargah Bölüğü Ne İş Yapar? Kaç Kişi Olur?

Karargah bölüğü üç veya dört takımda oluşan askeri birliktir. Yüz kişiden oluşmaktadır. Komutanı Binbaşı, Yüzbaşı ve kıdemli üstteğmen olmaktadır. Karargah bölüğünün görevi ise belediye ve temizlik işleri olarak askeri görev yapmaktadır.