Sözlük Kardinal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kardinaller Ne Yapar?

Kardinal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kardinaller Ne Yapar?

09.08.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Günlük konuşma arasında pek fazla duyulmasa da gazete, televizyon ya da internette karşımıza pek çok farklı kelimeler çıkmaktadır. Bu tür kelimelerden birisi de kardinal kelimesidir. Kardinal kelimesini ilk defa duyan kişiler, kelimenin ne anlama geldiğini merak ediyor. Kardinal ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kardinaller ne yapar tüm detayları ile derledik.

Kardinal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kardinaller Ne Yapar

 Kardinal kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup cardinal kelimesinden türetilerek dilimize yerleşmiş bir kelimedir. Kardinal kelimesi başpapaz anlamına gelmekte ve papazı seçen kişi olarak geçmektedir.

Haberin Devamı

Kardinal Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Yabancı kökenli veya Türkçe kökenli fark etmeksizin tüm kelimelerin gerçek anlamlarını öğrenebileceğimiz en iyi adreslerin başında TDK sözlük sitesi gelmektedir. Günde binlerce kişi tarafından ziyaret edilen ve çeşitli kelimelerin anlamlarının yer aldığı TDK sözlüğünde kardinal kelimesinin de gerçek anlamı yer almaktadır. TDK sözlük sitesindeki kardinal kelimesinin anlamı şöyle açıklanmıştır:

- Papayı seçen, danışmanlığını yapan başpapazlardan her biri.

Kardinaller Ne Yapar?

Kardinaller öncelikli olarak Katolik kilisesinin baş danışman ve yardımcı görevini üstlenir. Ayrıca Papa’yı seçme görevleri onlardadır.