Sözlük Kaylule Nedir? Kaylule Uykusu Hangi Saatler Arasındadır?

Kaylule Nedir? Kaylule Uykusu Hangi Saatler Arasındadır?

04.08.2021 - 01:42 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan, Irak, Suriye ve Afganistan gibi Arap ülkelerinde sıklıkla kullanılan kaylule kelimesi, Araplara özgü bir alışkanlıktır. Bu sözcük, uyuklamak anlamına gelen kayl kelimesinden türetilmiştir. Kaylule ise özellikle yaz aylarında ve öğle saatlerinde yapılan 1- 2 saatlik şekerleme anlamına gelir. Kaylule nedir? Kaylule uykusu hangi saatler arasındadır tüm detayları ile derledik.

Kaylule Nedir Kaylule Uykusu Hangi Saatler Arasındadır

Kaylule kelimesi ile eş ve yakın anlamlı olan üç sözcük vardır. Bunlardan ilk ikisi öz Türkçe olan şekerleme ve kestirme sözcükleridir. İspanyolca kökenli olan siesta kelimesi de öğle uykusu manasına gelir. 

Haberin Devamı

 Kaylule Nedir?

 Kaylule, vücudu dinlendirmek ve öğle sıcağında çalışmamak için yapılan şekerlemedir. Sözlük anlamı öğle uykusu olan kaylule Hz. Muhammed tarafından da tavsiye edilmiştir. Kaylule, vücudu zinde tutar ve gün içinde yorulan vücudun dinlenmesini sağlar.

 Kaylule Uykusu Hangi Saatler Arasındadır?

 Kaylule uykusu genellikle saat 11.00 ile 13.00 saatleri arasındadır. Güneşin en tepede olduğu saatlerde yapılan şekerlemelerin süresi ise kişiden kişiye değişir. En kısa kaylule 29 - 30 dakika, en uzunu ise bir buçuk saattir.