Sözlük Kerte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Son Kerte Ne Demek?

Kerte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Son Kerte Ne Demek?

17.10.2021 - 01:53 | Son Güncellenme:

Gün içinde çok sık kullanılan kelimeler bulunmaktadır. Bazı kelimeler birden fazla durum için kullanılmaktadır. Keyif kelimesi de birçok konu için ve sık kullanılan bir kelimedir. Kerte ne demek? Kerte kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Son kerte ne anlama gelmektedir? Sizler için kerte kelimesinin anlamlarını ve ne için kullanıldığını derledik.

Kerte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Son Kerte Ne Demek


Kerte kelimesi derece veya iz anlamlarında kullanılmaktadır.

Kerte TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kerte kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki farklı anlam çıkmaktadır. Kerte kelimesinin ilk anlamı İşaret için yapılmış çentik veya iz ve kerti olarak verilmiştir. Kerte kelimesinin ikinci anlamı mecaz olarak derece ve radde olarak verilmiştir. TDK sözlüğünün kerte ile ilgili verdiği atasözleri ve deyimler arasında kertesine gelmek ve kertesine getirmek bulunmaktadır. TDK sözlüğünün kerte ile ilgili verdiği birleşik fiil son kertedir.

Son Kerte Ne Demek?

Kerte kelimesinin anlamları arasında derece de bulunmaktadır. Son kerte kelimesinin anlamı son derece olarak bilinmektedir. Son kerte kelimesinin bir başka anlamı sonuçta olarak bilinmektedir. Son kerte sonuç olarak anlamında da kullanılmaktadır.