Sözlük Konfügirasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Configuration Error Neden Olur?

Konfügirasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Configuration Error Neden Olur?

22.07.2022 - 12:19 | Son Güncellenme:

Konfügirasyon kelimesi dilimizde kullanılmasına rağmen yabancı kökenli bir kelime olarak ifade edilebilir. Konfügirasyon kelimesi dilimizde yapılandırma anlamına gelmektedir. Kelimenin kökeninin ise Fransızca olmasına rağmen dilimizde de kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Türkçe de ise konfügirasyon kelimesinin genel olarak konfigüre etmek şeklinde bir kullanıma sahip olduğu görülmektedir. İşte, konfügirasyon hakkında merak edilen detaylar.

Konfügirasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Configuration Error Neden Olur

 Konfügirasyon kelimesinin aslında Fransızca kökenli bir sözcük olduğunu söylemek mümkündür. Kelimenin İngilizcede ise atomların uzay üzerindeki dizilimlerini ifade etmek için kullanıldığı görülmektedir. 

Haberin Devamı

Konfügirasyon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Konfügirasyon kelimesinin bilgisayar sistemleriyle ilgili olan alanlarda da sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Genel olarak ise yazılım konfügirasyonu ve donanım konfügirasyonu şeklinde bir kullanıma sahip olduğu görülmektedir. Sözlükte ise yapılandırma anlamına sahiptir. 

Configuration Error Neden Olur?

Configuration error, yapılandırma hatası olarak ifade edilebilir. Genel olarak ise bilgisayar kullanımı sırasında karşılaşılabilecek olan bir hata kodu olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Bilgisayar sisteminde meydana gelen bir hatayı ve sorunu ifade etmek için gösterilen bir hata olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. 

 

Yazarlar