Sözlük Kumral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kumral Hangi Renktir?

Kumral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kumral Hangi Renktir?

28.10.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

İnsanları tanımlarken sarışın, esmer ve kumral kelimeleri kullanılmaktadır. Sarışın ve esmer kelimesi oldukça kolay anlaşılsa da kumral kelimesinin ne ifade ettiğini birçok insan karıştırmaktadır. Kumral kelimesinin ne için kullanıldığı merak edilmektedir. Kumral ne demek? Kumral TDK sözlük anlamı nedir? Kumral hangi renk için kullanılmaktadır? Kumral kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Kumral Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kumral Hangi Renktir

 Kumral koyu sayı ya da açık kahverengi saça sahip saçlar ya da ten renkli insanlar için kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Kumral Ne Demek?

 Kumral kelimesi genel olarak insanların saçlarını, sakallarını veya bıyıklarını tanımlarken kullanılmaktadır. Kumral bir renk bildirme sıfatıdır. Kumral kelimesinin anlamı saçta, bıyıkta veya sakalda koyu sarı ya da açık kestane rengini anlatmak için kullanılan bir kelimedir. Kumral kelimesi insanların ten rengi içinde kullanılabilmektedir.

 Kumral TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kumral kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlamla karşılaşılmaktadır. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı koyu sarı veya açık kestane rengi olarak verilmiştir. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı teni ve saçları sarıya çalan açık buğday rengi olan kimse olarak verilmiştir.

Haberin Devamı

 Kumral Hangi Renktir?

 Kumral bir sıfat olarak kullanılmaktadır. Kumral rengi genelde saç için kullanılan bir sıfattır. Kumral rengi koyu sarı renge verilen ya da açık kestane rengine verilen bir isimdir. Kumral rengi kırmızıya benzeyen kahverengi içinde kullanılabilmektedir. Kumral renginin birçok tonu bulunmaktadır. Kumral rengi genel olarak koyu sarı olarak bilinmektedir.