Sözlük Kurmay Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kurmay Kime Denir?

Kurmay Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kurmay Kime Denir?

05.08.2021 - 12:23 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler meslek terimlerinde yer almaktadır. Örneğin doktor ya da hemşire sözcükleri sağlık meslek terimleri arasında bulunmaktadır. Kurmay kelimesi de bir statüyü belirtmekte ve bir askerlik terimini ifade etmektedir. Kelimenin TDK sözlük anlamına da yazıda yer verilmiştir. Sizler için kurmay ne demek, TDK sözlük anlamı nedir ve kurmay kime denir tüm detayları derledik.

Kurmay Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Kurmay Kime Denir

 Kurmay kelimesine günlük yaşamımızda da sıklıkla rastlarız. Hatta meslek edinme dönemine gelmiş bireyler kendilerine uygun meslekleri bulabilmek adına bazı sözcükleri de araştırmaktadır. İşte kurmay araştırılan meslek isimleri arasında yer edinmiştir. 

Haberin Devamı

 Kurmay Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Kurmay bir askerlik terimidir. Bireyler sınav sayesinde harp akademisine girerler. Bu akademide eğitimlerini başarıyla tamamlarlar. Askerlik ve savaş bilgisiyle donanırlar. Kısacası subaylık mesleğine ulaşmış kişilere kurmay denmektedir. 

 Kurmay kelimesinin kullanıldığı örnek bir cümle verelim. Onun amcası kurmay bir subaydı. 

 Kurmaylık niteliği olan bu yetkiyle donanmış subaylar için kurmay sıfatı kullanılmaktadır. Kurmay kelimesinin TDK sözlük anlamı da bu ifadelere çıkmaktadır. 

 Kurmay Kime Denir?

 Kara, hava, deniz harp okullarından mezun olan, Türk Silahlı kuvvetlerinde yüksek lisans yapmış olan, karmaşık hareket planları konusunda uzman olan subay kişilerine kurmay denmektedir. 

Haberin Devamı

 Subaylar kurmay sıfatına ulaştığında erken kıdem almaktadır. Erken kıdem almak demek askerlik alanında terfi etmek yani yükselmek demektir. Dolayısıyla da kurmay subaylar general olma şansı elde ederler.