Sözlük Lafonten Ne Demek? La Fontaine Kimdir, Masallarının Türleri Nelerdir?

Lafonten Ne Demek? La Fontaine Kimdir, Masallarının Türleri Nelerdir?

26.10.2021 - 13:28 | Son Güncellenme:

Jean de La Fontaine 8 Temmuz 1621 tarihinde Fransa'nın Thierry kentinde doğdu. Gençliğinde okulunu yarım bırakan ve birçok farklı işte çalışan La Fontaine, otuz yaşından sonra kaleme aldığı masallarla tanınır. Eserlerinde intak ve teşhis sanatını kullanan yazar hayatı boyunca 300'e yakın masal yazdı. Lafonten ne demek? La Fontaine kimdir, masallarının türleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Lafonten Ne Demek La Fontaine Kimdir, Masallarının Türleri Nelerdir

 La Fontaine'in masalları Türkçe de dahil olmak üzere elliden fazla dile tercüme edilmiştir. Yazara ait en ünlü masallardan bazıları şu şekilde sıralanabilir: 

Haberin Devamı

 1- Bremen Mızıkçıları 2- Yengeç ile Yılan 3- Ağustos Böceği ile Karınca 

 4- Kılıç Balığı ile Tilki 5- Karga ile Bülbül 

 Lafonten Ne Demek? 

 La Fonten, ünlü Fransız şair ve masal yazarının isminin okunuşudur. 

 La Fontaine Kimdir? 

 La Fontaine, fabl türünün kurucusu kabul edilen yazardır. 1621 - 1695 yılları arasında yaşayan yazar, masal dışında şiir, tiyatro oyunu ve kısa hikayeler de kaleme alındı. 2 cilt olarak yayımlanan masalları, Fransa'da, uzun yıllar boyunca çocukların başucu kitaplarından biri oldu. 

 La Fontaine Masallarının Türleri Nelerdir?

 La Fontaine masallarına fabl denir. Fabl kelimesinin sözlük anlamı kısa masallardır. Bu masalların en önemli özelliği içinde sadece hayvanların yer almasıdır. Her hayvan bir duyguyu ya da toplumsal bir unsuru simgeler. Örneğin tilki kurnazlığın, karga aç gözlülüğün, karınca çalışkanlığın, ağustos böceği ise tembelliğin sembolüdür.