Sözlük Maksimizasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Maksimizasyon Yaklaşımı Nedir?

Maksimizasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Maksimizasyon Yaklaşımı Nedir?

01.12.2021 - 02:40 | Son Güncellenme:

Maksimizasyon kelimesi genellikle kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Fakat Maksimizasyon kelimesini ilk defa duyanlar ise bu kelimenin ne anlama geldiğini merak etmektedir. Bu neden bu yazımızda Maksimizasyon kelimesi hakkında pek çok bilgiye sahip olmanız mümkündür. Bu bakımdan Maksimizasyon nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Maksimizasyon yaklaşımı nedir sizler için detaylı bir şekilde derledik.

Maksimizasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Maksimizasyon Yaklaşımı Nedir


Maksimizasyon kelimesi İngilizce kökenli bir sözcüktür. Dolayısıyla dilimize İngilizceden geçmiş bulunmaktadır. Maksimizasyon kelimesinin anlamı ise en yüksek düzeye çıkarma, azamileştirme gibi manalara gelmektedir.

Maksimizasyon Nedir?

Maksimizasyon İngilizce kökenli bir kelimedir. Bu bakımdan dilimize İngilizceden geçen bu kelime daha çok bir şeyin en yüksek düzeyde olduğunu belirtmek için kullanılmaktadır.

Maksimizasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük hayatta TDK'de pek çok kelimenin anlamı araştırılmaktadır. TDK'ye göre merak edilen maksimizasyon kelimesinin anlamı ise şunlardır:
- En yüksek düzeye çıkarma
- Azamileştirme
- Azami dereceye çıkarma

Maksimizasyon Yaklaşımı Nedir?

Maksimizasyon yaklaşımı Jim Buchanan, Gordon Tullock ve Anthony Downs gibi teorisyenler tarafından savunulan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımın görüşüne göre hükümetler kendi varlıklarını sürdürebilmek için demokrasi ile yönetilmesi gerekmektedir.