Sözlük Mirliva Ne Demek? Mirliva Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Mirliva Ne Demek? Mirliva Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.11.2021 - 17:16 | Son Güncellenme:

Mirliva herkes tarafından sıkça kullanılan bir kelimedir. Özellikle kullanım alanının fazla olması önemli kelimeler arasında sayılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden siz de Mirliva kelimesinin anlamını öğrenebilir ve buna göre cümle içinde rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Mirliva ne demek? Mirliva TDK sözlük anlamını detayları ile derledik.

Mirliva Ne Demek Mirliva Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Mirliva Osmanlı döneminin son zamanlarda Ferik ve Miralay rütbelerinin arasında kullanılan bir rütbedir.

Haberin Devamı

 Mirliva Ne Demek?

 Mirliva dilimizde sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Sosyal yaşantımızda da sık sık kullandığımız Mirliva kelimesinin anlamının doğru bilinmesi doğru kullanılması için önemlidir. Mirliva Osmanlık döneminde çok fazla kullanılan bir kelimedir. İlk kez Ferik ve Miralay rütbelerinin arasındaki rütbeyi tanımlamak için kullanılmaktadır. Günümüzde de kullanımı Tuğgeneral anlamına gelmektedir. Tuğgeneral yerine Mirliva kelimesinin kullanılması da doğru kabul edilmektedir.

 Mirliva TDK Anlamı

 Mirliva kelimesinin günümüzde TDK anlamı Tuğgeneral olmaktadır. İlk kez Osmanlının son dönemlerinde Ferik ve Miralay rütbesinin arasındaki rütbe anlamında kullanılmıştır. Günümüzde de Tuğgeneral yerine Mirliva kelimesinin kullanımı doğru kabul edilir. Kelimelerin doğru kullanılması için anlamlarının bilinmesi önemlidir.