Sözlük Mobil Ne Demek? Mobil Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Mobil Ne Demek? Mobil Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

01.07.2022 - 16:14 | Son Güncellenme:

Mobil, hareketli ya da taşınabilir anlamlarına gelen kelimedir. Türkçemize Fransızca dilinden geçmiş olan mobil kelimesinin kökeni de Fransızca olarak bilinir. Mobil kelimesinin anlamını öğrenerek cümle içinde gerekli olduğu zaman kullanabilirsiniz. Mobil ne demektir ve TDK sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Mobil Ne Demek Mobil Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Mobil, taşınabilir veya hareketli anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Elle taşınabilen ve istenen yere götürülebilen cihazlar için genelde mobil tabiri kullanılır. 

Haberin Devamı

Mobil Ne Demek?

Mobil, dilimize Fransızca dilinden geçmiş bir kelime olarak kullanılır. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımıza giren kelimeler arasında yer alır. Mobil, kelime anlamı olarak taşınabilir ya da hareketli demektir. 

Mobil TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Mobil, TDK sözlük anlamı merak edilen bir kelimedir. Mobil kelimesinin kökeni Fransızcadır ve Türkçemize de Fransızca dilinden gelmiştir. TDK'ye göre Mobil sözcüğünün anlamı hareketli ya da taşınabilir anlamlarındadır. Mobil kelimesinin bir diğer anlamı ise parçalar halinde olan ve hava hareketli ile kımıldayan heykel demektir. Mobil sözcüğü daha çok ilk anlamlarıyla cümle içinde kullanılır ve o anlamları ile bilinir.