Sözlük Mural Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mural Çalışma Ne İşe Yarar?

Mural Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mural Çalışma Ne İşe Yarar?

20.05.2022 - 15:47 | Son Güncellenme:

Sanatsal bir anlamı olması ile beraber mural Türkçede yer alan sözcüklerden biridir. Peki, Mural ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Mural çalışma ne işe yarar? İşte mural hakkında bilgiler.

Mural Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mural Çalışma Ne İşe Yarar

Değişik anlamlara sahip olması ile beraber mural kelimesi Türkçede yerleşik bulunur. Özellikle özgün bir sanatsal yapı olarak ön plana çıktığını ifade etmek mümkündür.

Haberin Devamı

Mural Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından değişik biçimlerde ele alınması ile birlikte moral kelimesi ifade edilir.

  - Duvara asılan

 - Duvar gibi

 - Duvar resmi

Yukarıda öne çıkan anlamlarının yanı sıra, genel çerçevede büyük alanları yapılan resim olarak ifade etmek mümkün. Genelde illegal yollar üzerinden gerçekleştirilen bir resim türüdür. Günümüzde ise dünyanın birçok farklı yerinde belediyeler artık güzel bir resim sanatı olarak da bunu kullanıyor.

Mural Çalışma Ne İşe Yarar?

Moral çalışma aynı zamanda bir resim çalışması olarak ifade edebilir. Genelde sprey boyalar ile beraber farklı renkler kullanılır. Sokağın değişik duvarlarına farklı ve animasyon tarzı resimler çizilir. Bu konuda özgün sokak sanatçıları görev yapar. Bu sanatçılar günümüzde ise özellikle belediyeler tarafından kullanılır. Böylece harap olmuş ve kötü bir görüntü sergileyen herhangi bir duvar ya da değişik yer, mural çalışma sayesinde güzel bir görüntü sergiler. Daha çok pozitif ve insanın içini açan hoş resimler mural çalışma olarak duvarlara ya da farklı yerlere yapılır.