Sözlük Palamar Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Palamar Ne İşe Yarar?

Palamar Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Palamar Ne İşe Yarar?

04.08.2021 - 03:31 | Son Güncellenme:

Palamar çok önemli bir malzeme olması ile beraber gemiler için kullanılır. Hangi amaçla kullanıldığı ise internet üzerinden merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Peki, palamar nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Palamar ne işe yarar detayları ile derledik.

Palamar Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Palamar Ne İşe Yarar

Gemilerin güvenli bir şekilde yerinde durabilmesini sağlayan en önemli malzemeler içerisinde palamar gelir. Ancak bunu nasıl yaptığı ve ne işe yaradığı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Palamar Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Gemilerin rıhtım ya da İskele ile beraber şamandıraya bağlamaya yarayan halat palamar olarak bilinmektedir. Böylece gemiler güvenli bir şekilde konumlandığı yerde durur. Genel olarak Türk Dil Kurumu üzerinden bu anlama sahiptir.

Palamar Ne İşe Yarar?

Gemiler kıyılarda rıhtım veya İskele ile beraber şamandıra gibi alanlara bağlanır. Gemilerin güvenli bir şekilde durabilmesini ve bağlılık alabilmesini sağlayan halat ise palamar olarak bilinmektedir. Bu sayede bütün farklı boyutlarda ve ağırlıklardaki gemiler bağlı bir şekilde kalabiliyor. Aynı zamanda palamar farklı boyutlarda ve güçte de olabilmektedir.