Sözlük Palet Nedir, Ne İşe Yarar? Ahşap Palet Ne İçin Kullanılır?

Palet Nedir, Ne İşe Yarar? Ahşap Palet Ne İçin Kullanılır?

31.08.2021 - 01:37 | Son Güncellenme:

Lojistik sektöründe kullanılmak için imal edilmiş taşıma işlerinin daha kolay bir şekilde yapılmasına imkan tanıyan ve düzenli olarak depolama yapılabilen demir, ahşap, plastik ya da kartonlu ürünlere palet ismi verilir. Palet nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Palet Nedir, Ne İşe Yarar Ahşap Palet Ne İçin Kullanılır

Palet çeşitleri, ihtiyaçlara ve sektörlere göre değişen şekil ve ölçülerde tasarlanır.

Haberin Devamı

 Palet Nedir, Ne İşe Yarar? 

 Palet, lojistik sektöründe taşıma amacı ile kullanılan ahşap, plastik ve demir gibi çeşitli malzemelerden imal edilmiş olan bir üründür. Fiziksel dağıtım sırasında ve tüm aşamalarda kullanılan lojistik araç gereçleri içinde palet yerini alır.

 Palet Ne İşe Yarar?

 Paletler, dorse içinde ve depo içinde ürünü bir yerden başka bir yere taşımak için transpalet ile tonajına göre taşınmaya yarar. Paletlerin yükleme sırasında yüklenen araca zarar vermemesi için en doğru şekilde planlanarak yükleme ve boşaltma işlemlerinin yapılması gerekir.

 Ahşap Palet Ne İçin Kullanılır?

 Ahşap palet, lojistik sektöründe taşıma amacı ile Kullanılır. Genellikle kullanılan alanları ise, depolar, limanlar, fabrikalar, araçların yüklenmesi, ürünlerin korunması muhafazasıdır. Paletlerin en önemli özellikleri ise, forklift ile yüklemeye olanak tanımasıdır. 

Haberin Devamı