Sözlük Rassal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rassal Değişken Nedir?

Rassal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rassal Değişken Nedir?

01.12.2021 - 02:34 | Son Güncellenme:

Kelimeler hakkında geniş çaplı bilgiye sahip olmak hem daha kaliteli metinler hazırlamak için hem de etkin diyaloglar kurmak için son derece önemlidir. Kelimelerin anlamları hakkında bilgi sahibi olmak aynı zamanda kelimelerin hangi alanlarda kullanılacağını da bilmek demektir. Bu nedenle biz de sık rastlanan bir kelime olan rassal kelimesinin ne demek olduğunu ve TDK sözlük anlamının ne olduğunu sizin için detayları ile derledik.

Rassal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rassal Değişken Nedir

Rassal kelimesi sıkça karşılaşılan bir kelime türü olarak biliniyor. Rassal kelimesinin en genel anlamı rastgele seçilmiş olan demektir. Rastlantısal anlamında da sıklıkla kullanılmaktadır. Rassal kelimesi aynı zamanda random kelimesine de karşılık gelmektedir.

Rassal Ne Demek?

Rassal kelimesi rastgele seçilmiş olan demektir. Rassal aynı zamanda tesadüfi veya rastlantısal kelimeleri ile de aynı anlama gelmektedir.

Rassal TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Rassal kelimesinin TDK sözlük anlamı rastgele seçilmiş, random demektir. Bunun yanı sıra belirli olasılıklarla belirli değerleri alan değişkenlere de rassal değişken denmektedir. Rassal kelimesi rastlantısal kelimesinin kısa olarak söyleniş şekli olarak da biliniyor.