Sözlük Rektal Yol Ne Demek, Neresidir? Rektal Yoldan Uygulanır Ne Demek?

Rektal Yol Ne Demek, Neresidir? Rektal Yoldan Uygulanır Ne Demek?

18.01.2022 - 12:35 | Son Güncellenme:

Çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan pek çok hastalık bulunmaktadır. İnsan metabolizmasının işleyişi sırasında oluşan aksaklıklardan dolayı bazı organlar görevlerini yerine getiremeyebilir. Bu durumda uygun teşhis ile hastalıklar tedavi edilmektedir. Rektal yol adı verilen uygulamada bir tedavi yöntemi olmaktadır. Peki, rektai yol ne demek, neresidir? Rektal yoldan uygulanır ne demek? İşte, rektal yol hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Rektal Yol Ne Demek, Neresidir Rektal Yoldan Uygulanır Ne Demek

Rektal yol adı verilen tedavi yönteminde ilaç ağız yolundan değil mukozadan uygulanmaktadır. Hastanın durumuna göre bu uygulmaya karar verilmektedir.

Haberin Devamı

 Rektal Yol Ne Demek, Neresidir?

 Rektal yol ilacın mulozadan verilmesi anlamına gelmektedir. Bazı hastalıklara karşı daha hızlı müdahalede bulunulmak istendiğinde mukozadan verilen ilaçlar tercih edilmektedir. Çünkü mukozadan ilaç uygulama daha çabuk tesir etmektedir. Herhangi bir sebeple hastanın bilinci kapalı ise ağızdan ilaç vermek mümkün değilse rektal yoldan ilaç verme yöntemi tercih edilmektedir.

 Rektal Yoldan Uygulanır Ne Demek?

 Ağızdan ilaç alınmasının mümkün olmadığı zamanlarda mukozadan verilen ilaçlar rektal yoldan uygulanmaktadır ifadesi kullanılmaktadır. Özellikle bebekler için kullanılan bir yöntem olarak belirtilmektedir.(fitil uygulaması)