Sözlük Silme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Silme Ölçü Doldurmak Ne Demek?

Silme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Silme Ölçü Doldurmak Ne Demek?

06.12.2021 - 03:56 | Son Güncellenme:

Birçok farklı alanda taşıdığı anlam ile beraber silme kelimesi yaygın biçimde kullanılır. Peki silme ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Silme ölçü doldurmak ne demek tüm detayları ile derledik.

Silme Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Silme Ölçü Doldurmak Ne Demek

Silme kelimesi hem tek başına hem de cümle içerisinde taşıdığı anlam ile beraber kullanılmaktadır. Aynı zamanda kelime grubu üzerinden de öne çıktığını ifade etmek mümkün.

Silme Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bardağın ya da kaşığın üzerindeki şeker ve benzeri miktarların parmak ile alınması silme olarak ifade edilmektedir. Sadece kaşık ile bardak değil, aynı zamanda birçok farklı alan üzerinden de öne çıktığını söylemek mümkün.

Silme Ölçü Doldurmak Ne Demek?

Hamur işlerinde kullanılan bir ölçü birimi olarak silme gelmektedir. Özellikle un ve benzeri gibi farklı miktarların parmak üzerinden silme ile ele alınmış ölçü birimi olduğunu söylemek mümkün. Hafif bir şekilde parmakla sıyırma üzerinden silme ile ölçü ele alınır. Böylece hamur işleri üzerinden istenilen miktar ve ölçü ele alınmış olur. Günümüzde hala pek çok farklı alanda kullanıldığını ifade etmek mümkündür.