Sözlük Snobizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Snop Kime Denir?

Snobizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Snop Kime Denir?

26.06.2022 - 02:05 | Son Güncellenme:

Snobizm, Fransızca kökenli, başkası gibi yaşama anlamına gelen bir sözcüktür. Bir akım ya da hastalık olarak görülmektedir. Yabancı bir kelime olmasına rağmen Türkçesi yerine yine yabacı olanı tercih edilmektedir. Ayrıca psikolojik unsurlar içerisinde yer alan snobim, turizm literatüründe de karşımıza çıkmaktadır. Snobizm hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik

Snobizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Snop Kime Denir


Snobizm, birçok farklı dilde yer alan yabancı bir sözcüktür. Türkçe karşılığı da bulunmaktadır. Ancak Türkçe karşılık yerine yabancı kelime kullanım oranı daha fazladır.

Snobizm Nedir?

Haberin Devamı

Snobizm, kişinin kendini başka birinin yerine koymasıdır. Yani bir kişinin başka biri gibi davranması, başka bir kimsenin yaşamı gibi yaşaması ve yaptıklarını yapmasına snobizm demektir.

Snobizm TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Snobizm, TDK sözlük açıklaması züppelik şeklindedir. Yani bir kişinin kendi gibi değil de bir başkası gibi yaşaması ve davranmasıdır.

Snop Kime Denir?

Snop, snobizm davranış biçiminde olan kişilere denmektedir. Eğer bir kişi kendi gibi değil başka bir kişi gibi davranıyorsa, başka birinin yaşamını kendi yaşamı gibi benimsemişse o kişiye snop denmektedir.