Sözlük Sote Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Sotelemek Ne Demek?

Sote Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Sotelemek Ne Demek?

31.01.2022 - 17:17 | Son Güncellenme:

Günümüzde mutfakta özellikle et tarifleri hazırlanırken kullanılan bazı kavramlar bulunmaktadır Bu kavramlardan biri de herkesin sıklıkla kullandığı sote kelimesi olarak ifade edilmektedir. Sote kelimesi Türkçe kökenli bir kelime olmasa da insanlar arasında sık kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Peki, sote ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Sotelemek ne demek? İşte, sote kavramı hakkında merak edilen detayları derledik.

Sote Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Sotelemek Ne Demek

Sote yapmak ya da sotelemek kavramları Fransızca kökenli kelimeler olmaktadır. Buna rağmen Türk mutfağında et ile yapılan tarifleri hazırlarken kullanılan bir kavram olmaktadır.

Haberin Devamı

 Sote Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Sote kelimesi anlam olarak tava içinde kızdırılmış bir yağa çeşitli et ve sebzelerin konulması suretiyle yapılan yemeklere verilen isim olmaktadır Türk Dil Kurumuna göre sote kavramı, küçük doğranmış et, tavuk, ciğer, böbrek vb. malzemelerin yağda kavrulduktan sonra domates, biber ve soğan eklenmesi ile yapılan bir yemeğin adı olarak açıklanmaktadır.

 Sotelemek Ne Demek?

 Eşit parçalara ayrılmış bir etin kavrulduktan sonra içine çeşitli sebzeler eklenerek karıştırılıp pişirildiği bir işlem olarak belirtilmektedir.