Sözlük Tabi Olmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tabi Tutulmak Nedir?

Tabi Olmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tabi Tutulmak Nedir?

13.08.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Genel olarak eski zamanlarda halk arasında çok fazla konuşulan bazı kelimeler, günümüzde eskisi kadar pek fazla duyulmamaktadır. Bu tür az konuşulan kelimeler arasında tabi olmak kelimesi yer alıyor. Tabi olmak kelimesini ilk defa duyan kişiler, ne anlama geldiğini merak ediyor. Tabi olmak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Tabi Olmak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tabi Tutulmak Nedir

Tabi olmak kelimesi genel olarak bir şey veya kimseye bağlı olmak anlamına gelmektedir. Öte yandan tabi olmak birinin kontrolü altına girmek demektir.

Haberin Devamı

 Tabi Olmak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Ülkemizin en önemli ve bilgilendirici resmi site adreslerinden birisi olan TDK sözlük sitesi, pek çok kişinin çeşitli kelimeler hakkında doğru bilgi almasına katkı sunmaktadır. TDK sözlük sitesinde tabi olmak kelimesi için detaylı bilgilerde yer almaktadır. Tabi olmak kelimesinin TDK sözlük sitesindeki anlamı şu şekildedir:

 - Birisinin kontrolü altına girmek, bir kimseye veya bir şeye bağlı olmak.

 Tabi Tutulmak Nedir?

 Tabi olmak kelimesinin yanı sıra en fazla kullanılan kelimeler arasında tabi tutulmak kelimesi de gelmektedir. Tabi tutulmak kelimesi genel anlamda bir iş ya da bir şeye bağlı olmak demektir. Tabi tutulmak kelimesi için en açıklayıcı örnek olarak sınava tabi tutuldu cümlesi verilebilmektedir.