Sözlük Titreşim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Titreşim Nasıl Ölçülür?

Titreşim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Titreşim Nasıl Ölçülür?

07.12.2021 - 17:18 | Son Güncellenme:

Titreşim kelimesi cisimlerin çok hızlı şekilde salınımı ve devinimini ifade etmektedir. Titreşim kelimesi özet olarak bir noktanın gözün göremeyeceği şekilde hareketi ve kımıldanışı olarak adlandırılmaktadır. Titreşim kelimesi birçok alanda kullanılabilen bir terim olarak da bilinmektedir. Titreşim nedir ve nasıl ölçülür? Türk Dil kurumuna göre titreşim kelimesinin sözlük anlamı nedir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Titreşim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Titreşim Nasıl Ölçülür

 Titreşim genellikle gözle görülemeyecek kadar hızlı şekilde hareket ve salınım olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Titreşim Nedir? 

 Titreşim genel olarak var olan fakat gözün göremeyeceği kadar hızlı şekilde ortaya çıkan hareket olarak tanımlanmaktadır. Titreşim özellikle ses olarak ifade edilebildiği gibi salınım olarak da ifade edilmektedir. 

 Türk Dil Kurumuna Göre Titreşim Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 

 Türk Dil kurumuna göre titreşim kelimesi bir noktanın gözün göremeyeceği şekilde hareketi ve kımıldanışı şeklinde sözlük anlamı olarak bilinmektedir. 

 Titreşim Nasıl Ölçülür? 

 Titreşim bazı makine ve ölçüm parametreleri ile ölçülebilen bir durumdur. Titreşim ölçülmesinde titreşimi yapan kaynağa göre ölçüt belirlenmektedir. Titreşim ölçütü insanda veya bir cisimde faklı şekillerde kullanılmakta ve ölçümler farklı makineler ile yapılmaktadır.