Sözlük Yanılsama Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Yanılsama Örnekleri Nelerdir?

Yanılsama Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Yanılsama Örnekleri Nelerdir?

25.08.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Yanılsama sözcüğü günlük hayatta sürekli olarak kullanılır. Ayrıca bir ruhbilimi terimi olarak tıpta ve psikolojide yer alan önemli bir kavram olarak karşımıza çıkar. Sizler için yanılsama nedir, TDK sözlük anlamı nedir, yanılsama örnekleri nelerdir detayları ile derledik.

Yanılsama Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Yanılsama Örnekleri Nelerdir

Yanılsama, bir algı ya da duygu yanılması olarak nitelendirilen bir sözcüktür. Her insan zaman zaman bazı yanılsamalar içinde bulunarak aslında olmayan bir durumu varmış gibi görebilir.

Haberin Devamı

 Yanılsama Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Sözlükte yanılsama kelimesinin karşılığı olarak, bir durumun gerçek sanılmasına neden olan algı bozukluğu yer alır. Görünüş bakımından gerçek sanılan bu durumlar beş duyudan kaynaklanan algı bozukluklarından kaynaklanır. Ayrıca ruhbilimi terimi olarak var olan bir durum veya nesneyi olduğundan farklı, yanlış veya değişik olarak algılama anlamına gelir.

 Yanılsama Örnekleri Nelerdir?

 Pek çok konuda yanılsama yaşanması mümkündür. Suyun içindeki nesneleri olduğundan büyük ya da küçük görmek bir yanılsama örneğidir. Karanlıkta net görmek mümkün olmadığı için varlıkları başka cisimlere benzetmek yanılsamadır. Bazı resim ve fotoğrafları farklı görmek de yanılsama için verilebilecek örnekler arasındadır.