Eğitim Spor Yönetimi Nedir? Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Spor Yönetimi Nedir? Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

01.04.2021 - 01:39 | Son Güncellenme:

Üniversitelerde tercih döneminde birçok bölüm araştırılmaktadır. Bu bölümlerden bir tanesi de spor yönetimi bölümüdür. Spor yönetimi spor ile ilgilenen kişilerin en çok tercih ettiği bölümlerin başında yer almaktadır. Spor yönetimi ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Özellikle spor yöneticiliği bölümünden mezun olan kişilerin ne iş yaptığı merak edilmektedir. Peki spor yönetimi nedir? Spor yöneticiliği bölümü mezunları ne iş yapar? İşte spor yönetimi ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.

Spor Yönetimi Nedir Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar

Spor yönetimi bölümü 2 yıllık ön lisans bölümlerinden bir tanesidir. Spor yönetimi bölümü içerisinde spora dair bütün eğitimler verilmektedir. Spor yöneticiliği bölümü mezunları için birçok iş olanağı bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

 Spor Yönetimi Nedir?

 Spor yönetimi bölümünde hem ön lisans eğitim hem de lisans eğitimi verilmektedir. Spor yönetimi bölümü spor ve rekreasyon hizmetleri kamu ve özel sektörde yöneticilik yapmayı amaçlamaktadır. Sportif faaliyetlerde yer alan işletmelerde kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür.

 Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

 1) Beden Eğitimi Öğretmenliği

 Spor yöneticiliği bölümü mezun olan kişiler beden eğitimi öğretmenliği yapabilirler. Bunun için ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlaması gerekmektedir. Aynı zamanda lisans eğitimine tamamladıktan sonra formasyon eğitimini de tamamlaması gerekiyor. Bu şekilde hem özel sektörde hem de kamuda beden eğitimi öğretmenliği yapabilirler.

Haberin Devamı

 2) Antrenörlük

 Antrenörlük de yine spor yöneticiliği bölümü mezunlarının bir başka yapabileceği iş seçenekleri arasında yer almaktadır. Çeşitli amatör ve profesyonel spor kulüplerinde antrenörlük yapabilirler.

 3) Spor Yöneticiliği

 Spor yöneticiliği bölümünün en önemli iş imkanları arasında spor yöneticiliği gelmektedir. Spor yöneticiliği kulüplerde çalışmayı olanak sunan bir meslektir. Kulüplerde spor yöneticiliği yapabilirler.

 4) Spor Uzmanlığı

 Bir diğer iş seçenekleri arasında spor uzmanlığı gelmektedir. Spor uzmanlığı spor yöneticiliği bölümünde yaygın bir iş imkanıdır.