Eğitim Tandem Nedir? Tandem Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Tandem Nedir? Tandem Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

12.03.2021 - 15:05 | Son Güncellenme:

Tandem kelimesi günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelime bazı kişiler tarafından bilinmediği için tandem kelimesinin anlamı merak edilmektedir. Tandem nedir? Tandem kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tandem Nedir Tandem Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Tandem kelimesi çevreden ya da televizyondan duyulduğu zaman insanlar tarafından merak edilmektedir. Bu sebeple Türk Dil Kurumuna göre anlamına bakılmaktadır. Tandem kelimesinin birden fazla anlamı bulunduğu için bu anlamlarının doğru bir şekilde bilinmesi gerekir

Haberin Devamı

Tandem Nedir?

Tandem kelimesi Fransızcadan köken almaktadır. Birden fazla anlamı bulunur. İlk anlamı ise iki kişilik bisiklete verilen isimdir. Bunun yanında iki kişi ile yapılan yamaç paraşütü de tandem olarak adlandırılmaktadır. Kelimenin bütün anlamları isim olarak kullanılır.

Tandem Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Tandem kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre birden fazla anlamı bulunmaktadır. Birinci anlamı iki kişi ile kullanılan bisiklete verilen isimdir. İkinci anlamı iki kişi ile yapılan yamaç paraşütünün ismidir. Üçüncü anlamı ise futbol maçlarında savunmanın arkasındaki oyuncunun arkasında yer alan oyuncuya verilen isimdir. Bir diğer anlamı ise kürek sporlarında iki kişinin kürek kullanması ile yapılan yarış çeşididir.