Eğitim Teğmen Nedir, Ne İş Yapar? Teğmen Nasıl Olunur?

Teğmen Nedir, Ne İş Yapar? Teğmen Nasıl Olunur?

09.12.2021 - 05:12 | Son Güncellenme:

Günümüzde birbirinden farklı meslekler bulunmaktadır. Özellikle de rütbeli görevlerde çalışanların çok fazla sorumluluğu bulunur. Teğmenlik mesleği de oldukça meşakkatlidir. Teğmen nedir ve ne iş yapar tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Teğmen Nedir, Ne İş Yapar Teğmen Nasıl Olunur


Teğmen, ülkelerde kara, hava ve deniz kuvvetlerinde görevi olan tüm komutanlarıdır. Teğmenler, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak çalışırlar.

Teğmen Nedir?

Teğmen, hücum eden anlamı taşımaktadır. Teğmenlerin ordudaki rütbesi üsteğmen ve asteğmen arasında yer almaktadır. Teğmenlerin apoletlerinde bir yıldız bulunmaktadır. Teğmenler asteğmen, uzman çavuş ve astsubaylardan daha üstündür. Subay sınıfına dahil olan teğmen tim komutanı olarak çalışmaktadır.

Teğmen Ne İş Yapmaktadır?

TSK'da yer alan teğmenler kara, hava ve deniz kuvvetlerinde yer alırlar. Teğmenin en önemli görevlerinden birisi başında bulunduğu takımı hiyerarşik bir şekilde idare etmektir. Savaş görevlerine katılan teğmen muhabere sırasında takımını doğru bir şekilde yönetir. Birlik ve beraberliği sağlayan teğmenler sağlıklı iletişim kurarlar.

Teğmenler gerekli gördükleri noktada ast ve üstlerine de bilgi verirler. Teğmen, birliğinde bulunan araç, gereç, silah ve ekipmanları kullanıma hazır hale getirirler. Teğmenler astları olan uzman er ve erbaşlar ile asteğmenleri yönlendirmek ile görevlendirilirler.

Teğmen Olmanın Şartları Nelerdir?

Teğmen olmak için belli başlı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Teğmenler, askeri okuldaki intibak eğitimlerini de başarı ile tamamlarlar. Teğmen olmak için en fazla 20 yaşında olmak gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler teğmen olabilirler.