Eğitim Teknik Resim Nedir, Nerelerde Kullanılır? Kısaca Konu Anlatımı

Teknik Resim Nedir, Nerelerde Kullanılır? Kısaca Konu Anlatımı

24.03.2022 - 17:07 | Son Güncellenme:

Teknik resim, Dünyanın her yerinde küçük farklılıklarla kullanılan bilimsel yöntemdir. Bir ürünün imalat hammaddesi, imalat sürecini, boyutlarını, yüzey kalitesi, sertlik derecesi ve toleranslarını değerlendirir. İmalatından montajına giden yolculuğunu bilimsel olarak ölçümlerle görüntüler. Ulusal ve Uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak geliştirilen görsel anlatım biçimidir. Teknik Resim nedir, nerelerde kullanılır detayları ile derledik.

Teknik Resim Nedir, Nerelerde Kullanılır Kısaca Konu Anlatımı

Teknik resim, çalışmaları özel tasarım alanlarında çalışılmaktadır. Çizimler üç boyutlu olarak bilgisayar ortamında da yapılabilmektedir. Genel tabiriyle Teknik Resim, bilimsel bir anlatım dilidir. Mühendislik alanlarında kullanılan Teknik resim, küçük – büyük tüm cisimleri konu alabilir. Üretimi planlanan ürünlerin kağıt üstünde görülmesini sağlayan ön çalışma tekniğidir.

Teknik Resim Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Teknik resim, üretilmesi düşünülen ürünlerin üç boyutlu olarak kağıt üzerinde görüntülenmesidir. Teknik resim, şekil ve boyut fark etmeksizin üretimi planlanan her şeyi konu olarak alabilmektedir. Mühendislik alanlarında güvenle kullanılmaktadır. Özellikle inşaat ve elektrik elektronik mühendislik çalışma konusu olarak yaygın kullanılmaktadır. Fabrikaların yeni ürün geliştirme çalışmalarında kullanılabilmektedir.

Kısaca Konu Anlatımı

Teknik resim, çizgilerle resim yaparak konuyu karşı tarafa anlatabilme dilidir. Teknik ressamın kullanması gereken araç gereçler, özel tasarım çizim masası, pergel, gönye, T cetveli, özel kağıt ve çizim kalemleridir. Teknik resim kalemleri HB-2HB ve H özellikli 0.7, 0.3, 0.5 ince uçlu özelliklere sahiptir. Teknik resim kalemleri olarak tanımlanan kalemler kaliteli ve sağlam kalemler olmalıdır.

Teknik resim çalışmaları yapılarak çizimleri kağıt üzerinde görünür olduktan sonra üretim süreci başlamaktadır. Çizimi yapılacak ürünün hammaddesinden kullanma girdiği ana kadar olan süreç teknik resim konudur. Yüksek mühendislik alanı olan teknik resim üretimleri inşaatların ana kumandasıdır. Ürün kalitesinden nerede ne ölçüde kullanılacağından, planlanan yapının tüm teknik özelliklerini belirlemektedir.