Eğitim Telaffuz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teleffuz Etmek Ne Demek?

Telaffuz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teleffuz Etmek Ne Demek?

25.05.2021 - 02:25 | Son Güncellenme:

Çeşitli dillerden Türkçeye kadar ulaşmış ve günümüzde halen sıkça kullanılan bazı özel kelimeler bulunmaktadır. Bu tür sıkça dile getirilen kelimelerden birisi de telaffuz kelimesidir. Telaffuz kelimesi hemen herkes tarafından duyulmuş olsa da gerçek anlamı çoğu kişi tarafından pek bilinmiyor. Telaffuz ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Telaffuz etmek ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Telaffuz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Teleffuz Etmek Ne Demek

Telaffuz kelimesinin kökeni Arapçadır. Dilimize kadar ek getirilerek kullanılan telaffuz kelimesi söyleyiş ve boğumlanma demektir.

Telaffuz Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Eğitim amaçlı verilen çeşitli ödevler, iş hayatı ya da farklı nedenlerden dolayı hayatımıza sürekli yeni kelime eklenmektedir. İlk defa duyulan bu kelimeler, insanların anlamlarını öğrenmek istemelerine sebep olmaktadır.

Söz konusu olan kelimelerden birisi de telaffuz kelimesidir. Telaffuz kelimesini öğrenmek isteyen kişiler TDK sözlük sitesinden yardım almak istemektedir. TDK sözlüğüne göre telaffuz kelimesinin anlamları şu şekildedir;

- Söyleyiş.
- Boğumlanma.

Telaffuz Etmek Ne Demek?

Telaffuz ile birlikte kullanılan kelimelerin başında telaffuz etmek kelimesi gelmektedir. Telaffuz etmek kelimesi TDK sözlük sitesine göre “söylemek” anlamına gelmektedir.